Otvorite Wix internetsku trgovinu u nekoliko minuta

Najbolji način za stvaranje web stranice za e-trgovinu je Wix.

Bez obzira imate li fizičku lokaciju i želite se proširiti na internetu ili ste zainteresirani za pokretanje novog posla od nule, e-trgovina može biti vrlo profitabilan pothvat.

Uspješno poslovanje e-trgovine započinje i završava web stranicom. Ako je prije niste izradili, to se može činiti zastrašujućim zadatkom.

Ali nije tako teško kao što mislite. Zato ću vas naučiti kako u kratkom vremenu pokrenuti web lokaciju za e-trgovinu.

Najbolja platforma za vašu web lokaciju e-trgovine

Da biste mogli izraditi web mjesto za e-trgovinu, morate shvatiti koju ćete platformu koristiti.

Danas postoji puno opcija na tržištu, ali Wix je očigledan pobjednik.

Ne trebate naučiti kodirati ili imati bilo kakvu tehničku stručnost. Platforma svima olakšava stvaranje lijepe i vrlo funkcionalne web stranice za e-trgovinu.

Wix podržava dropshipping i višekanalnu prodaju. Omogućuje vam prodaju na drugim platformama poput Facebooka i Instagrama.

Ako želite mogućnost potpune prilagodbe izloga, košarice, galerija proizvoda i još više bez pisanja ijednog retka koda, odaberite Wix. Moći ćete čak postaviti značajke kao što su popis želja kupaca, galerije povezanih proizvoda, mini kolica, gumbi za brzo dodavanje u košaricu i još mnogo toga.

Možete dodati kupone, promotivne kodove, pa čak i dopustiti svojim kupcima da izrađuju račune kako bi povećali vjernost i ubrzali postupak naplate pomoću spremljenih podataka o naplati i otpremi.

Cijena početnog Wix računa kreće se od 23 dolara mjesečno. Dolazi s bonus značajkama poput 300 USD za bonove za oglašavanje i besplatnom domenom na godinu dana.

Kako vaša web stranica raste, lako možete nadograditi svoj plan tako da bude prilagođen vama.

Kako izraditi e-trgovinu u 5 koraka

  • 1. korak: Prijavite se za Wix
  • 2. korak: Odlučite kako želite stvoriti svoju web stranicu
  • 3. korak: Povežite svoju domenu
  • 4. korak: Postavite web mjesto za e-trgovinu
  • 5. korak: Objavite web mjesto e-trgovine

Slijedite ove korake s bilo kojim graditeljem web stranica za e-trgovinu. Ali za ovaj ćemo članak upotrijebiti Wix.

Prijavite se za Wix

Prvo što morate učiniti je stvoriti Wix račun. U usporedbi s drugim platformama postupak prijave je jednostavniji. Za početak ćete trebati navesti samo adresu e-pošte i lozinku.

Možete odmah početi besplatno koristiti Wix. Ali besplatni plan ne pruža vam mogućnosti e-trgovine. U osnovi je namijenjen za isprobavanje mogućnosti graditelja web stranica.

Dođite do premium pretplata i obavezno odaberite “Business & ECommerce”, kao što sam naglasio na snimci zaslona u nastavku.

Planovi “Website” nemaju sve mogućnosti internetske prodaje, što će vam trebati za web mjesto e-trgovine.

Svi planovi za e-trgovinu imaju mogućnost prihvaćanja internetskih plaćanja, besplatni SSL certifikat, povećanu pohranu, neograničeni bandwidth i besplatnu domenu na godinu dana.

Odaberite plan na temelju veličine vašeg web mjesta i poslovanja. Ako ste mala tvrtka bit će vam u redu s Basic Business ili Business Unlimited planovima. Veće web stranice s dodatnim potrebama trebaju ići uz Business VIP plan ili potencijalno Enterprise.

Wix nudi 14-dnevno jamstvo povrata novca. Tako se uvijek možete odjaviti ili promijeniti planove u roku od dva tjedna ako niste zadovoljni svojim izborom.

Odlučite kako želite stvoriti svoju web stranicu

Nakon što se prijavite, postoje dva različita načina za početak. Za nastavak možete koristiti Wix ADI ili Wix Editor.

S ADI-jem odgovorit ćete na niz pitanja o web mjestu e-trgovine, a platforma će automatski dizajnirati web stranicu za nekoliko minuta koristeći umjetnu inteligenciju. S uređivačem ćete započeti s predloškom i izraditi ga sami.

Za početnike, najbolja opcija je korištenje AI-a za izradu e-trgovine na temelju odgovora koje ste naveli. To je brže i imat ćete gotovo web mjesto za uređivanje, umjesto da sami krenete od nule s predloškom.

Ali i urednik je jednostavan. Samo će vam trebati malo više vremena.

Ako upotrebljavate ADI, od vas će se tražiti da odaberete vrstu web lokacije za e-trgovinu koju gradite (poput trgovine odjećom, zlatarne itd.) I odaberete svoje značajke (poput Instagram feeda, chata uživo, pretplate oblik itd.).

Za one od vas koji već imaju mrežnu prisutnost, AI alat može uvesti sadržaj s vašeg postojećeg web mjesta ili Google mjesta.

Zatim ćete morati odabrati temu i nakon toga odabrati predložak.

Prošao sam cijeli taj postupak za manje od dvije minute i platforma je automatski stvorila e-trgovinu za mene. Nakon toga uredite predložak vlastitim sadržajem, slikama i bilo čime drugim što želite prilagoditi.

Povežite svoju domenu

Sada povežite svoju domenu prije nego što objavite web mjesto e-trgovine.

Idite na izbornik “Settings” s lijeve strane nadzorne ploče i kliknite na “Domains”.

Ovdje ćete pronaći dvije mogućnosti: Kupite novo ime domene ili povežite ime domene koju već posjedujete.

Trebate domenu? Pogledajte naš vodič o tome kako registrirati domenu ako prvi put prolazite kroz ovaj postupak. Nakon kupnje slijedite korake za povezivanje domene.

Postavite web mjesto za e-trgovinu

Nakon povezivanja domene, morate postaviti funkcionalnost e-trgovine svoje web lokacije. To su komponente koje će vam zapravo omogućiti prodaju proizvoda putem interneta.

Dodajte proizvode
Postavite regije otpreme
Odaberite načine plaćanja

U nastavku ću vam dati kratki pregled svakog od ovih elemenata web mjesta za e-trgovinu.

Proizvodi

Da biste dodali proizvod, idite na odjeljak “Store Products” na nadzornoj ploči na lijevoj strani zaslona. Zatim kliknite “+ New Product” u gornjem desnom kutu zaslona.

Ovdje ćete moći imenovati proizvod, dodati ga u kolekciju, postaviti cijenu i napisati opis proizvoda. Možete dodati slike i video zapise proizvoda.

Wix vam omogućuje dodavanje oznake proizvoda (poput “novi dolazak”), označavanje proizvoda “na akciji”, stvaranje pravila povrata i upravljanje poreznim postavkama.

Također ćete moći kontrolirati opcije veličine proizvoda, izbore boja i praćenje zaliha.

Dostava

Zatim ćete morati stvoriti svoja pravila dostave. Utvrdite u koja područja šaljete i kako se izračunavaju te cijene.

Za primjer stranice koju sam kreirao u ovom vodiču postavio sam besplatnu dostavu u SAD-u i odredio paušalnu cijenu za međunarodne narudžbe.

Možda želite prodavati samo kupcima u SAD-u i Kanadi (sto je cesti slučaj ako se želite baviti Dropshippingom). U tom slučaju poništite potvrdni okvir za međunarodnu dostavu s desne strane zaslona i dodajte novu regiju za Kanadu.

Imat ćete puno fleksibilnosti s cijenama otpreme. Na primjer, mogli biste ponuditi besplatnu dostavu kupcima koji potroše određeni iznos novca po narudžbi.

Osim paušalne cijene, pošiljku možete naplatiti po težini, na temelju ukupnog broja narudžbi ili izračunatih USPS cijena. Možete čak upravljati cijenama rukovanja i pružiti svojim kupcima mogućnost preuzimanja narudžbi u trgovini za određene regije.

Metode Plaćanja

Da biste mogli primati uplate, morate postaviti prihvaćene načine plaćanja. To je vrlo lako učiniti s Wixovim integriranim sustavom za obradu plaćanja.

Za ovaj sam primjer odabrao integrirani procesor kao i PayPal.

To vam daje mogućnost prihvaćanja svih glavnih kreditnih kartica poput Visa, American Express, Discover, Mastercard, UnionPay, JCB i Maestro.

Stope obrade su 2,9% + 0,30 USD po transakciji, što je prilično uobičajeno u ovom prostoru. Wix ne uzima nikakvu proviziju povrh toga.

Objavite web mjesto e-trgovine

Sada je vrijeme za veliki trenutak: objavljivanje web stranice.

Da biste to učinili, MORATE imati povezanu domenu (objašnjeno u koraku # 3).

Također morate biti na plaćenom Wix paketu. Tehnički, mogli biste objaviti svoju web lokaciju s besplatnim paketom, ali to neće biti s vašim prilagođenim URL-om. Nećete imati nijednu mogućnost e-trgovine bez plaćenog plana. Dakle, ako to već niste učinili, svakako nastavite i finalizirajte pretplatu prije nego što nastavite.

Kliknite gumb publish u gornjem desnom kutu uređivača kako bi objavili vašu web stranicu.

Inače, stranica koju vidite na ekranu je generirana koristeći Wix ADI o kojem smo ranije razgovarali. Još nisam prilagodio izgled, dodao slike ili prilagodio bilo što.

To vam samo pokazuje kako je lako stvoriti web mjesto e-trgovine ako krenete tim putem.

Savjeti iz prakse za izradu web mjesta e-trgovine

Ako prođete pet opisanih koraka u trenu ćete pokrenuti vašu web lokaciju e-trgovine.

Ali samo to neće učiniti vašu web lokaciju uspješnom. Evo nekoliko najboljih praksi koje morate imati na umu dok izrađujete web mjesto i prolazite kroz ovaj postupak.

Neka bude jednostavno

Vaša tema, početna stranica i stranice proizvoda trebaju biti jednostavne.

Ne pokušavajte pretrpati početnu stranicu svim proizvodima koje prodajete. Samo istaknite 3-6 svojih najpopularnijih proizvoda.

Jednostavnost i izgled osiguravaju da posjetitelji vaše web stranice budu odmah izloženi najpopularnijim ponudama, što povećava šanse za kupnju.

Stranica za kontakt

Kao i ostatak vaše e-trgovine, i stranica za kontakt bi trebala biti jednostavna.

Trebala bi sadržavati vaš telefonski broj, adresu, e-mail i obrazac za kontakt kako bi vas ljudi mogli kontaktirati. Obavezno postavite obrazac za kontakt na račun e-maila koji se aktivno nadgleda. Na ovaj način možete odgovoriti na upite kupaca što je brže moguće.

Stranica “O nama”

Stranica O nama ne bi trebala biti samo dosadna povijest o tome kada je vaša tvrtka osnovana i što prodajete.

Ovo je vaša prilika da ispričate uvjerljivu priču koja nadahnjuje kupce da se pridruže vašoj misiji. Možda donirate 10% prodaje da biste spasili planet. Ili ste možda certificirana B korporacija koja inventar samo dobiva od održivih dobavljača.

Vaša stranica O nama trebala bi biti autentična i napisana što jasnije.

Imena proizvoda

Pravilo: Ako nemate puno iskustva u imenovanju proizvoda, trebali biste se držati jasnih imena bez pokušaja da postanete previše kreativni.

Previše web stranica za e-trgovinu koristi kompleksna imena proizvoda. To rezultira zbunjenošću i okretanjem očiju kod kupaca.

Jednostavno i dosadno ime za izvrstan proizvod i dalje će generirati tone prodaje. Ali pogrešno ime moglo bi ga uništiti.

Opisi proizvoda

Svaki proizvod na vašoj web lokaciji e-trgovine trebao bi imati jedinstveni opis proizvoda. Ovo je u osnovi jedan ili dva odlomka za vaše proizvode.

Evo standardne strukture koju bih preporučio za opis proizvoda:

  • Jedna ili dvije rečenice koje identificiraju problem koji proizvod rješava.
  • Jedna ili dvije rečenice opisuju kakav će biti život nakon što se problem riješi.
  • Dvije ili tri rečenice opisuju kako vaš proizvod rješava te probleme i koje značajke to omogućavaju.
  • Ali svaki proizvod ne rješava probleme. Obuća i odjeća su savršen primjer. Ako prodajete trendovsku majicu, potrošači je kupuju kako bi se osjećali samopouzdano. U ovom slučaju, opis bi trebao manje govoriti o samom proizvodu, a više o tome kako se kupac osjeća nakon kupnje.

Fotografije proizvoda

Kao sto kažu slika zaista vrijedi 1.000 riječi. Ne možete se osloniti samo na opise da biste prodali svoje proizvode.

Angažirajte profesionalnog fotografa koji će snimati vaše proizvode. Snimite proizvode iz svakog kuta. Pokažite to na djelu. Ako prodajete košulju, fotografirajte osobu koja je nosi, umjesto da je položite ravno na stol. Ako prodajete planinarske cipele, pokažite nekome tko ih nosi na planinarskoj stazi. Ako prodajete posteljinu, fotografirajte posteljinu na stvarnom krevetu.

Kao što sam kratko spomenuo u detaljnom vodiču, proizvodima možete dodati i videozapise. Ovo je savršeno za proizvode koji zahtijevaju bilo koju vrstu demonstracije koja se ne može prikazati samo na fotografijama.

Zaključak

Stvaranje web stranice za e-trgovinu nije teško. To možete učiniti za manje od 10 minuta s Wixom.

Stvaranje web stranice za e-trgovinu koja će se posjetiteljima svidjeti (i od koje mogu kupiti) je malo teže. Za to je potrebna kombinacija dobrog dizajna, solidnog marketinga i puno volje.

Pomoću alata za izradu web stranica e-trgovine možete stvoriti internetsku trgovinu u samo pet jednostavnih koraka.

Slijedite detaljne upute koje sam naveo u ovom vodiču. Ne morate znati kodirati ili imati tehničko iskustvo da biste prošli kroz ovaj postupak.

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments