Web hosting značenje za početnike

Web hosting značenje?

Web hosting je usluga pružanja prostora za pohranu web stranice. Nakon što vaše web mjesto postane dostupno na Internetu, mogu mu pristupiti i druga računala spojena na Internet.

Web hosting značenje naslovna slika

.

Kako funkcionira web hosting?

Web domaćini su tvrtke koje iznajmljuju svoje usluge i tehnologije za hostiranje web stranica na Internetu. Nakon što tvrtka za hosting ugosti vašu web stranicu, korisnici joj mogu pristupiti tako da u svoj web preglednik upišu vašu web adresu (naziv domene).

Kako znati kojeg dobavljača web hostinga odabrati?

Web hosting značenje promocija avalona

Istražite njihovu izvedbu u sljedećem području:

Godine u industriji – jedan od načina za utvrđivanje njihove vjerodostojnosti

Svoju hosting platformu dizajniramo i gradimo od 1997. Bazirali smo je na in-house ekspertizi u partnerstvu s IBM-om, te tako kreirali jedinstveno web hosting rješenje s naprednom Intel tehnologijom i open source alatima. 

Kupci – Koliko kupaca uslužuju?

Ove istaknute organizacije mijenjaju život nabolje. Uz tisuće drugih, one biraju Avalon

Večernji list, Podravka, Suzuki, UniCredit, Lura d.d. i mnogi drugi

Internetske recenzije i svjedočenja – To bi vam trebalo dati stvarniju ideju o ugledu tvrtke

O avalonu su pisali svjetski priznati mediji poput Bloomberga, Reutersa, Wall Street Journala itd. 

Sve članke i recenzije možete pronaći na internetu.

Podrška – nudi li tvrtka podršku 24X7 uz obučeno osoblje koje će vam pomoći?

Ovdje smo za vas. 0-24h.

Naša podrška vam je nadohvat ruke. Potražite rješenje u našoj bazi najčešćih pitanja, provjerite status naše mreže ili nam pošaljite direktni upit. Odgovaramo odmah!

S uredima u Hrvatskoj i Americi, Avalon je danas globalna platforma koja omogućuje tisućama malih poduzetnika posjedovanje jednostavne i jedinstvene web stranice, online trgovine ili bloga. Bez obzira na to jeste li reklamna agencija, kvartovski dućan, računovođa, farmer, obrtnik ili neki drugi mali poduzetnik

Koje vrste web hostinga postoje?

 • Dijeljeni hosting (Shared Hosting)
  Ako imate blog ili malu tvrtku koja tek započinje, zajednički hosting dobra je opcija za početak. To je najpristupačnija dostupna opcija hostinga jer prostor na poslužitelju dijele druge web stranice. Jednostavan je i lagan za upotrebu. S druge strane, budući da na istom poslužitelju dijelite prostor i resurse s više drugih web stranica, preopterećenje drugom web stranicom usporit će vašu web lokaciju. Imate minimalnu kontrolu nad poslužiteljem.
 • WordPress hosting
  Ako imate WordPress blog ili web mjesto, preporučuje se kupnja paketa WordPress hostinga koji je posebno optimiziran za uslugu vašeg WordPress web mjesta.
 • Reseller Hosting
  Ako želite ući u posao hostinga, kupnja Reseller Hostinga omogućuje vam iznajmljivanje ili ponovnu prodaju istih usluga hostinga koje pruža matična tvrtka za hosting. Pomoću preprodavačkog hostinga možete i prodati sve druge web usluge koje nudi roditeljski web domaćin.
 • Namjenski hosting (Dedicated Hosting)
  Namjenski hosting pruža vam potpunu / administrativnu kontrolu vašeg poslužitelja s potpunim root pristupom. Možete odabrati instaliranje bilo kojeg softvera koji želite.
 • VPS hosting
  VPS hosting možete smatrati jačim i naprednijim oblikom zajedničkog hostinga. Iako poslužitelj dijelite s drugim web stranicama, dodijeljeni su vam resursi koji se ne dijele s ostalim korisnicima. Ako si ne možete priuštiti namjenski hosting, VPS je pravi put.

Ovaj kratki video će vam pojasniti web hosting značenje još vise

https://www.youtube.com/watch?v=FFdAZW3O5tU

Ako još ne znate registrirati domenu pročitajte članak Kako registrirati domenu u 5 jednostavnih koraka

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kako izraditi blog poput ovog koristeći Wordpress - Kesh
8 months ago

[…] Web hosting je mjesto na kojem žive datoteke vašeg web mjesta. To je kuća vašeg web mjesta na Internetu. Svaka web stranica treba web hosting.  Više o web hostingu pročitajte u članku Web hosting značenje za početnike […]